pica-ot-tikvi4ki-3

Пица от тиквички

24 април 2018

Необходими продукти:
4 чаши настъргани небелени тиквички
1/2 чаена лъжичка сол
2 яйца
1/2 чаша настърган пармезан
2 чаши настъргано обезмаслено сирене моцарела
1 чаша настъргано сирене чедър
1/2 килограм пуешко или телешко месо
1/2 чаша нарязан лук
1 консерва доматен сос
1 средно голяма зелена чушка
пресен босилек

Начин на приготвяне:
Поставете оситнените тиквички в цедка и ги поръсете сол. Нека престоят така 10 минути, след което ги изстискайте добре, за да отстраните останалата влага. Смесете внимателно тиквичките с яйцата, пармезана и половината от моцарелата и чедъра. След това разстелете сместа в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете на максимално загрята  фурна около 20 минути.
Междувременно запържете лука и месото в незалепващ тиган без мазнина. Добавете доматения сос и разпределете сместа върху тиквичките. Поръсете с остатъка от сирената и добавете нарязаната чушка. Печете още 20 минути. Преди сервиране поръсете с накъсани листенца босилек. По желание може да добавите гъби, царевица и подправки на вкус.

текст: Елена Михайлова
снимка: naturalnoshing.wordpress.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)