Spaghetti-ubriachi

Пияни спагети

24 април 2015

Необходими продукти:
450 г спагети
4 с. л. (1/4 ч. ч.) зехтин
3-4 филета аншоа
2 скилидки чесън
500 мл (2 ч. ч.) червено вино
60-80 г настърган Пармезан
1 ч. л. люспи от червен пипер
сол
1 връзка пресен босилек

Начин на приготвяне:
Сварете спагетите в кипяща подсолена вода за 7-8 минути, след което ги отцедете. В голям тиган сгорещете мазнината, към нея прибавете нарязаните чесън, филето от аншоа и люспите от червения пипер. Запържете около 2-3 минути. Добавете спагетите и разбъркайте добре. Сипете виното. Намалете огъня и разбърквайте периодично, докато виното се изпари. Преди да свалите от котлона поръсете с босилека и Пармезана.

снимка: digita.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)