IMGP35021-880x583

Плажен обяд в Багател, Сен Тропе

04 юли 2019

Всеки от нас е наясно, че всичките витамини, минерали, полезни вещества и цялата здраволовна палитра на зеленчуците можем да вкусим, ако ги консумираме свежи, без топлинна обработка. През лятото това е по-важно от всякога, защото горещите емоции изтощават и трябва да се заредим сериозно с витамини. Освен това, платото със зеленчуци е изключително лесно и бързо за приготвяне. Само да се спази едно условие – много пресни и свежи продукти, които трябва внимателно да подберете от пазара. Другото е… декорация и изкушение на сетивата с богатството на природата.

Още по темата: Багател – името на плажния купон в Сен Тропе

 

IMGP3502

И така, ето и съставките на този витаминозен и енергиен удар:

Моркови, карфиол, зелен лук,  домати, репички, нежни сърцевини от айсберг, керевиз, царевица и краставици. Всички зеленчуци се измиват старателно минути преди сервирането и се подготвят в целия им „блясък“, без да се нарязват. Единствено царевицата има нужда от запичане от всички страни на плоча или скара. Тя задължително трябва да бъде много прясна и млечна, за да може да се консумира с минимална топлинна обработка.

Зеленчуците се подреждат старателно в дървена кора или друг подобен съд от дърво.

IMGP3506

Има още две много важни неща в тази лятна картинка:
Първото – яйцата! Задъжително яйца, сварени 3 минути. Не повече, защото иначе ще се развали компилацията на вкусове със зеленчуците.
Второто – сосът! Сосът! Той се приготвя отделно и в никакъв случай не се поливат зеленчуците с него при сервиране. Поднася се отделно, в малки купички.  Ето и неговата рецепта:

Съставки: майонеза, обезсолено сирене (или извара), горчица, сол, сок от лимон и аншоа. Всичките съставки се разбъркват и след това се пасират.

Прекрасен плажен обяд в Багател! Ако не сте в звездното Сен Тропе, спокойно можете да приготвите това плато където и да се намирате! Вкусно лято!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)