с1

Плажната къща на София Копола в Белиз

30 май 2017

В малкия град Пласенсия, в Белиз преди 16 години, Франсис Форд Копола открива хотел Turtle Inn, състоящ се от десетина различни вили и къщи. Една от тези къщи е кръстена на дъщеря му – София Копола. Плажната хижа, носеща името Sophia’s Beach House, е проектирана и построена за София от френския архитект Лоран Деру.

До сътрудничеството се стигнало след три случайни срещи: първата, когато режисьорката е искал да снима една от сцените на „Изгубени в превода“ в Токио в изцяло дървения магазин A.P.C. – направен от Деру. През следващата година, за снимките на „Мария Антоанета“ в Париж Копола избира произволно два обекта – къща и апартамент, дкоито също са по проект на дизайнера. Тогава режисьорката и дизайнерът решават, че задължително трянва да направят нещо заедно.

По време на неформален разговор те споделили вкусове и идеи за това как трябва да изглежда мястото за почивка. Режисьорката и дизайнерът се срещнали няколко пъти в Париж: Деру показва на София места, които го вдъхновяват, гледа нейните реакции и забелязва какво харесва тя.

Деру характеризира този проект в три думи: „семпъл“, „съкровен“ и „уютен“. Главната роля на Sophia’s Beach House е дадена на природата, която буквално прониква през отворените панорамни прозорци.

с2

с3

с4

с5

с9
с10

с11

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)