11287170_376491182550037_1790995910_n-880x660

Плато от морски дарове на плоча

11 юли 2019

Днес ви предлагаме да се поглезите с вкусна и лесна за приготвяне храна, за да поканим лятото на трапезата си. Хубавото на това плато е, че може да използвате цялото морско богатство без ограничение – риби, калмари, октоподи, скариди, лангусти, миди…Каквото има най-прясно на рибния щанд. Излишно е да коментираме, че продуктите трябва да са максимално свежи. Ако тази предпоставка е на лице, то ястието ще се случи от самосебе си. В днешният ни обяд ви предлагаме да включите само онези морски продукти, които веднага се приготвят на плочата и нямат нужда от предварителна обработка /както напр.октопода/.

Продукти:
- средна по големина риба – Лаврак или Ципура;
-  200 г. филе от сьомга;
-  4-5 бр.малки калмари;
- зехтин;
- чери домати;
- сол, чесън, рукола за декорация;
- лимон

Приготвяне:
Плочата трябва да е добре загрята. Поставете върху нея зехтин, нарязан на колелца чесън и започнете кулинарното дело. Трябва да контролирате процеса, защото времето за приготвяне на всеки един от съставките е различно. Най-бързо се изпича сьомгата, след това калмарите и най-бавно – рибата. Плочата трябва да е обляна в зехтин и да се почиства, за да не прегаря. В заключение чери доматите също може да обърнете на плоча – ще се получи отличен средиземноморски привкус. Добавете сос, какъвто най-много ви харесва. Нашата препоръка е за счукан чесън със зехтин и сол.
Декорацията и презентацията в платото оставяме на вашата фантазия. И да не забравите лимоните и изстудената бутилка бяло вино! Може и розе…

Лятото вече е при нас!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)