Снимка: БНР

Плащаме за синя зона вече в събота следобяд, разширяват зелената и с кв. Лозенец

23 юни 2017

Синята и Зелената зона в София да работят с удължено работно време през уикенда и с променени часове през делнични дни – това са част от предложенията за промени в наредбата за организация на движението, които бяха качени на сайта на Столичния общински съвет и предстои да бъдат разгледани от общинските съветници.

Снимка: БНР

Снимка: БНР

Идеята е през седмицата времето за каквото и да е зона да е от 8:30 до 19:30 часа вместо досегашния вариант – 08:00 – 19:00 часа, а в събота и неделя то да бъде удължено до 18, вместо до 14. Новото работно време следва да наложи и промяна на паяците, които вдигат неправилно паркирали автомобили. В делниците, те ще влизат в двете зони само в диапазона от 18,30 до 19,30, а в синята зона в събота – от 17 до 18. Очаква се предложенията да бъдат гласувани до края на месец юли.

В промените се предвижда и разширение на зелената зона с 4854 места за паркиране в долната част на квартал Лозенец и в улиците около „Иван Асен II“. За реализация на плана ще са нужни от 3 до 6 месеца за въвеждане на платения режим за паркиране, което означава, че то би следвало да е факт до края на 2017 и началото на 2018 година.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)