d4d2f55faf13def059c3ee196ee300a9

Плевнелиев: Да гласуваме за добри стопани

25 октомври 2015

Призовавам да гласуваме за добри стопани, които да модернизират населените ни места. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, след като упражни правото си на вот, предаде репортер на БГНЕС.

Плевнелиев призова още да гласуваме за това референдумите в България да се случат, „за пряката демокрация, която да процъфти”. Нека всички излязат и да гласуват, и да покажат, че народът има мнение, позиция и че иска да бъде питан, и иска да бъде чут, добави Плевнелиев. На въпрос на БГНЕС какви са очакванията му за избирателната активност на референдума и дали ще мине прага на валидност, Плевнелиев призова отново всички граждани да излязат и да гласуват. „Днес е исторически ден, зависи от милионите гласоподаватели да направят така, че референдумите в България да се случат. Не само този, а и тези за в бъдеще. Призовавам още веднъж: излезте и гласувайте, милиони българи, това е вашият референдум. Ако вие искате оттук нататък да имате тежката дума, ако вие искате да бъдете питани, ако вие искате да изисквате от политиците, да променяте курса, в който държавата върви, да бъдете питани по най-важните въпроси в държавата, излезте и гласувайте”, призова Плевнелиев.

Според него, ако хората не излязат масово да гласуват, този референдум така или иначе ще продължи по своя конституционен път – ще отиде в НС. „Там, разбира се, народните представители, ще направят своите отговорни дебати и ще вземат своите решения. Ще кажа ясно – всеки референдум е път напред за България, всеки референдум е успех за българската демокрация и ще се радвам ако българите днес го подкрепят масово”, каза още Плевнелиев.

снимка: bnr.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)