36181_173

Пловдив в тройката на най-привлекателните градове

27 февруари 2015

Пловдив влезе в тройката на най-привлекателни градове за живеене според класацията на престижния сайт за пътешествия It`s bohemian.

223777_231

Сайтът подрежда 6-те най-привлекателни места, където човек би могъл да заживее в свой дом. Градът под тепетата е регион от света, който е „забравен от мнозина, но исторически е географската порта между Европа и Азия, което го прави особено важен за много завоеватели, както и за социални експерименти върху системи на управление“, се казва в представянето му на сайта. Пловдив, който е една от „културните столици на Европа“, е „изпълнен с добри хора и много вдъхновение за тези, които го търсят“, се казва още в описанието.

74371_173

Преди Пловдив в класацията се нареждат само три града. Първото място си делят нидерландските Амстердам и Лайден, а веднага след тях идва белгийският град Гент. Българският град успява да изпревари популярни туристически дестинации като Чешката република, където според авторите е трудно да се определи само един хубав град, Истанбул в Турция, както и екзотичния тайландски остров Ко Яо Нои. /БГНЕС

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)