Снимка: iSofia.info

Площадът пред НДК ще е готов през ноември

01 септември 2017

„Очаквам ремонтът на пространството на площад „България“ пред сградата на НДК да приключи в средата на ноември, така както е по договор“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонтните дейности, които са част от инвестиционната програма на Столичната община.

„Работи се много усилено, това са близо 12 декара площ“, посочи Фандъкова. Тя добави, че се е наложило пространството да бъде извадено от проекта за цялостен ремонт на парка, след като е станало ясно, че хидроизолацията е в лошо състояние.

„Трябваше да се направи нов, много сериозен проект, да се почисти до основи и след това да започне да се прави“, заяви Фандъкова. По думите й в момента на половината от площта е положена бетоновата основа, след което на един от участъците се полага хидроизолацията и следва да бъдат подредени и изцяло нови гранитни плочи.

Снимка: iSofia.info

Снимка: iSofia.info

„Плочите ще са същите, или подобни на тези, които бяха досега, тоест визията не се променя“, заяви кметът на София. Стойността на обекта е малко под 5 млн.лв. Заместник-кметът по екологията Йоана Христова посочи, че са премахнати облицовките и парапетите, като ще бъдат подменени с нови./Dir.Bg.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)