„Нашата къща е наводнена“ във водите на Темза (ВИДЕО)

21 ноември 2019

Преди седмица активистката група Extinction Rebellion стартира впечетляваща инсталация в лондонската река Темза. „Нашата къща е наводнена“, както арт инсталацията се нарича, представлява тухлена къща в натурален размер, пълна с прожектори, охранителна камера и сателитна антена, потопена в главния воден път на британската столица.
extinction-reb-1-960x640@2x
„За съжаление промяната на климата е нещо, което засяга всеки от нас. Искаме с уважение да повишим осведомеността за тежестта на предстоящата катастрофа, създадена от човека “, заявиха Кейти Бурак и Роб Хигс, които съградиха къщата. „Искахме да направим нещо, с което хората могат да се свързват визуално, докато се облегнат на правителството и експертите, за да направят промените, които трябва да бъдат направени. Докато не направят големите правни и финансови промени, е много трудно хората като мен или вас да направят значителни промени, за да защитим себе си и света около нас. “

Въздействието на изменението на климата върху океаните е неразривно свързано с безопасността и здравето на сушата, на  хората и животните. Авторите припомниха също, че  най-важното събитие в света на изкуството – Венецианското биенале, бе прекратено предварително именно от наводненията в лагуната.
Активистите от групата изтъкват със загриженост и отговорност, че всеки един от нас трябва да се включи в борбата за екологична и социална справедливост.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)