Радо Кирязов

„Повелителят на пицата“ Радо Кирязов разкри тайните си в книга

02 декември 2017

Книга, озаглавена – „Pizza, pane e passione“ („Пица, хляб и страст“) написа световният шампион по приготвяне на италианската вкусотия Радо Кирязов.В нея по собствените му думи е събрал тънкостите от вече 20-годишния си опит в правенето, гарнирането и печенето на пици и на различни видове италиански и други хлябове.

Още по темата: Pizza time!

Пица

 Между кориците на сборника Радо разкрива как да приготвите в домашни условия хляб, пица и фокача,добавил е голяма част от любимите си рецепти с паста както и на любимите си десерти, които обича да хапва често. „Тези, които ме познават, знаят, че коктейлите са ми страст и слабост. Затова в книгата съм показал и някои от любимите ми коктейли“,уточнява майсторът.

Първото представяне на книгата е във Варна, а второто ще бъде в Града на липите на 3 декември, когато в парк-хотел „Стара Загора“ стартира четвъртото издание на фестивала „Хляб и вино“.Там любителите на доброто похапване ще могат да дегустират над 20 винени бранда, а майсторите на черпака от „Метро Академия“ начело с Юри Велев ще сготвят пикантерии по най-новите си рецепти с бакхусовия еликсир.

Радо Кирязов книга

В аванс организаторите на феста съобщават че приходите от входната такса за пореден път ще отидат за благотворителност: те ще бъдат дарени на нуждаещите се от трансплантация на стволови клетки заради заболяване от детска церебрална парализа 4-годишния Гого Стоилов и 6-годишната Анна Кръстева. Миналата година приходите от „Хляб и вино“ бяха дарени за лечението на 9-годишния Байрам Байрам, на когото в Германия беше присаден бъбрек/„Монитор“.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)