zx860y484_3151148

Повече от 5,4 милиарда фалшиви профили са изтрити от Фейсбук

14 ноември 2019

От началото на годината изтритите от Фейсбук фалшиви профили вече са 5,4 милиарда, обяви компанията, след поредната порция заличаване на акаунти.

Подобрихме способността си да засичаме и блокираме опитите да се правят фалшиви, злоупотребяващи профили„, обяви интернет гиганта, цитиран от АФП.
Под фалшив акаунт компанията разбира опит на човек или група хора да се представят за това, което не са или за личност, която не съществува.
Според Facebook, около 5 процента от активните профили през даден месец от годината влизат в категорията „фалшиви“.
Социалната мрежа инвестира много средства за откриването и изтриването на акаунти, създадени за да заблуждават потребителите, особено по политически въпроси и социални проблеми.
Докладът на Фейсбук показа още, че правителствата по света са искали от компанията рекордно много справки за това, кой се крие зад профилите в мрежата.

Най-много искания са направили САЩ, следвани от Индия, Великобритания, Германия и Франция.

Само Вашингтон е направил 50 741 запитвания за 82 461 профила във Facebook. Повече от две трети от тези желания за справка са били придружени от искане проверяваният да не разбере, че правителството му прави проверка.

„Всеки път проверяваме исканията от правителствата, за да сме сигурни, че отговарят на закона.“, казват от Facebook.
Компанията казва, че са закрили огромен брой профили, разпространяващи или прославящи тероризма, самоубийствата, детската порнография и продажбата на наркотици.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)