lili

Подобие на сайт оповести фалшива новина за смъртта на Лили Иванова

06 август 2017

Не е случайно, че използваме точно формулировката „подобие на сайт“. Защото, ако трябва да бъдем точни, става въпрос за блог, а не за сайт. Платформата WordPress позволява на всеки, със средни познания в тази област, да си създаде подобен блог и в него да публикува каквото пожелае. Според т.нар. автори в този, Лили е починала вчера. Заглавието е характерно за партенките, пробутвани ни в последните години като истински новини: „България плаче! Днес преди обяд почина Лили Иванова на 78 годишна възраст от инфаркт“.

„Днес малко преди обяд почина най-голямата българска поп певица, се твърди в публикацията. Тежък инфаркт покоси примата на българската естрада. От 1961 година Лили Иванова развиваше непрекъсната изпълнителска и концертна дейност, записваше песни и албуми, хиляди медийни изяви, участваше в телевизионни програми, снимаше се във видеоклипове. Лили Иванова почина 78 годишна възраст, тя е родена на 24 април 1939 година в село Кубрат, тази година навърши 78 лазарника, които и бяха и последните…“.

Въпросната гнусотия е поднесена от блог, наречен todaynews101. Той съмнително много прилича на друг, който само преди седмица съобщи, че е взривен влакът София-Бургас. Предишният бълваше и „новини“, относно тежкия мозъчен тумор от който страдал Слави Трифонов. А всичко останало бяха реклами на медикаменти за ерекция.

reklama

Съдържанието на настоящия, както и дизайнът му, са подозрително еднакви, само дето освен т.нар. новина за смъртта на една от най-обичаните български изпълнителки всичко останало са реклами на препарати за полова възбуда.

Накрая ще си позволим да ви дадем два съвета! Първо – винаги, когато попаднете на подобна „новина“, не я отваряйте веднага, а проверете новинарските агенции от типа на БТА, БГНЕС, Медиапул… Второ – онези, които споделят подобни „новини“ – независимо дали защото им вярват, или защото се възмущават от тях, просто трупат трафик на тези никому неизвестни подлеци, които това и целят… Вие избирате дали да им направите подобна услуга!

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)