IMG_5330

Подрик, Ходор и Краля на нощта разказаха за предизвикателствата в ролите си

16 септември 2018

Даниел Портман (Подрик), Крисчън Найрн (Ходор) и Владимир Фурдик (Краля на нощта) от оригиналната продукция на HBO “Игра на тронове“ се срещнаха с фенове по време на първия ден от посещението си в София. Актьорите идват за първи път у нас за Aniventure Comic Con 2018 по съвместна покана на HBO България и агенция Key Events&Communication.

IMG_5373

Тримата имат тотално различни образи и споделиха как са се подготвили за тях и какво е било предизвикателно в снимачния процес. За Владимир Фурдик, който е добре познат каскадьор кастинга е бил съвсем лесен – обаждане по телефона с въпрос дали иска да бъде Краля на нощта –

казах, щом е крал, какъвто и да е ме устройва, приемам“.

IMG_5372

Даниел също минава леко, като се явява на кастинг и взима ролята на Подрик отведнъж. Крисчън Найрн, обаче залага на подготовката и преди да се яви намира бебе, което да носи, за да е максимално автентичен в ролята си на Ходор от първи сезон.

IMG_5283

За Владимир и Крисчън основното предизвикателство е роля с минимум и без реплики. И двамата споделят, че трябва да си много прецизен с предаването на емоции и реакции само с тялото си.

Понякога да нямаш реплики е супер – мълчиш си и те снимат, друг път обаче от една дума трябва да извадиш много по-голям контекст и с нея да изнесеш цялата сцена – това е изключително трудно“, казва Найрн.

IMG_5341

За Даниел и Владимир едни от най-редизвикателните моменти са свързани със студа и влагата.

Подрик има сцена, в която пада от кон в плитко езеро. Трябваше да стоя във водата известно време докато снимаме, а локацията беше в Северна Ирландия – можете да си представите, колко вледеняващи часове изкарах.“

За Владимир, който  не може да бъде изненадан от почти никакви трудности, свързани с каскади, един от най-трудните моменти е бил да върви в права линия –

може да не ви се вярва, но и понякога просто да вървиш пред камера може да е трудно. Веднъж снимахме на кален терен с локви, а за кадъра трябваше да вървя абсолютно в права линия. Краката ми не влизаха в кадър и не виждаше, че има локви, а аз знаех, че ако стъпя в локва ще си изкарам целия ден с мокри крака. Представете си как се върви, така че да изглежда, че горната част на тялото ви се движи направо, а всъщност с краката си се опитваш да  заобиколиш дълбоки локви.“

IMG_5327

На въпроса дали четат многобройните фенски теории за развитието на сериала и тримата споделиха, че дори избягват да са запознати в детайли с книгите, за да не са предубедени за ролите си.

Много е здравословно да не четеш, защото това помага да изградиш образа по свой начин и да не си предубеден.“ , каза Крисчън.

„Игра на тронове“ е оригинален сериал на HBO с действие в 8 сезона. Всички епизоди от сезони 1-7 са достъпни в онлайн стрийминг платформата HBO GO, а финалният, 8-ми сезон, се очаква през 2019-та година.

HBO България участва като партньор и във второто издание на най-мащабния фестивал за поп и комикс култура у насAniventure Comic Con. Миналата година по съвместна покана на HBO България и организаторите на фестивала -  Key Events&Communication у нас гостуваха Кийша Касъл-Хюз (Обара Санд) и Том Влашиха (Безликия) от „Игра на тронове“.

IMG_5285

Днес, 16 септември, е втория ден, в който фен актьорите ще дават автографи и ще се снимат с фенове в рамките на фестивала Aniventure Comic Con 2018, който се провежда на 15 и 16 септември в Интер Експо Център.

Екипът ни успя да си поговори лично с Краля на нощта и Подрик. Очаквайте специалните ни интервюта, за да разберете дали след зимата ни очаква пролет… 

IMG_5397
IMG_5412

IMG_5402

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)