Rolls-Royce

Под светлината на прожекторите с Rolls-Royce Phantom Limelight Collection (видео)

30 април 2015

От Rolls-Royce явно са решили, че да притежаваш ултра луксозен автомобил просто не е достатъчно, а за да се почувства един шофьор наистина специален, колата му трябва да е от лимитирана серия. Компанията представи най-новата си линия свръх луксозни автомобили – Rolls-Royce Phantom Limelight Collection, които според производителите са предназначени за онези хора, които прекарват живота си под светлината на прожекторите.

79642
Автомобилът е вдъхновен от изобретението на Сър Голдсуорти Гърни, който през 1820г. конструира светлините на сцената. Именно това означава и името Limelight. За максималният комфорт на пътниците, от компанията са конструирали така наречения “Phantom Suite” или апартамент, който буквално ви кара да се почувствате като у дома си в автомобила.

79643

Вратите разполагат с уникални персонализиращи се панели, които могат да бъдат произведени в конфигурация за мъже или жени.

В дамския „стандартен“ вариант в горния ляв „джоб“ на панела има специална поставка за три различни опаковки на парфюми – по един подходящ са сутринта, след обяд или вечерта, докато при мъжкия вариант това е място е отделено за малка колекция от скъпи часовници.

79644

Стъклените бутилчици за парфюмите са дело известните производители на луксозни стъклени опаковки от долината Bresle в Северозападна Франция. В допълнение долният джоб е тапициран с най-фина кожа и предлага място за съхранение на кредитни карти, очила и грим.

79645
Phantom Limelight Collection предлага и иновация при седалките – те са разработени в сътрудничество с медици. Гърбът на задните седалки във накланя горната част на тялото до препоръчаните от медиците 27°, докато долната част, подпираща прасците, се вдига електрически до 68°, а от пода се издига подпорка за стъпалата до наклон от 30°. По този начин се осигурява на практика перфектната позиция за релакс на тялото.

79647
Интериорът на автомобила показва нагледно изключителното майсторство на дърводелците на Rolls-Royce, а навсякъде в автомобила присъстват препратки към формата и луксозната изработка на диамантите.

От Rolls-Royce Phantom Limelight Collection ще бъдат произведени само 25 бройки, като цената им ще е $650 000.

текст: Елена Михайлова
снимки: Rolls-Royce

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)