поздрави

Поздрави от… Италия и България

07 март 2018

На 6 март 2018 г.  в залите на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН бе официално открита изложбата „Поздрави от… Италия и България“. Едно пътуване „по пощата“, продължило цял век, е разказано чрез пощенски картички и ръчно оцветени снимки, монети и пощенски марки от Архива Колориди в Рим и от народописния архив на Етнографския музей в София. Тези безценни документи придружават посетителя в разглеждането на най-важните моменти от италианската и българската история, анализирайки успоредно еволюцията на двете нации от края на XIX век до наши дни.

Ретро експонатите са изложени за първи път в Националния етнографски музей.

Преди 100 години италианските туристи в България са изпращали такива картички на близките си, а българите са изпращали поздрави от Италия със снимки на забележителностите.

По време на изложбата можете да си направите и снимка за спомен – така, както са изглеждали нашите прабаби и прадядовци преди повече от век.

Изложбата ще остане отворена за посетители до 6 юни 2018 г. и ще съблюдава следното работно време: от вторник до неделя от 10:00ч. до 17:00, почивен ден – понеделник.

Източник: Италиански културен институт  и ИЕФЕМ – БАН

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)