Скутери Brum - Bird

Ползване на скутер – над 16-годишна възраст и с ограничение в скоростта

30 ноември 2019

Зачестилите индиценти с наематели и собственици на електрически тротинетки ще доведат до сериозни промени в правилата за движение по улицата. Основната е максималната скорост, с която ще могат да се движат този тип превозни средства. Докато сега тя е до 50 км/ч., то след корекцията се очаква да падне наполовина – до 25 км/ч., като ще бъде изцяло забранено да се карат скутерите по пътища с разрешена скорост над 50 км/ч.

lime скутери

Променя се и възрастта – за да ги ползваш, ще трябва да си над 16 години, а в парковете и велоалеите – над 14. Забранено ще е и ползването на скутерите другаде по пътищата, освен в предвидените за целта велоалеи и дясната част на пътното платно, когато няма такива. Същото ще важи и за шофиране на превозното средство с музикални слушалки или докато се ползва мобилен телефон.

бензинови скутери Shareascoot

Примерът идва от Франция, където наскоро приеха впечатляващи рестрикции за управлението на електрически тротинетки в столицата. И докато тук, все още не сме сигурни доколко правилата ще бъдат спазвани, то в Париж хора с тротинетки, които застрашат нечий живот, ще се глобяват с до 15 000 евро и ги грози затвор до една година.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)