23

„Половин война” от Джо Абъркромби

11 август 2018

Трилогията за „Разбито море” на един от най-образните и увлекателни съвременни фентъзи автори Джо Абъркромби завършва с книгата „Половин война”. От началото на август тя е вече на книжния пазар и за радост на почитателите на писателя – скоро след публикуването на втората част. Изданието е на „Колибри”, включва 400 страници, а преводът на Александър Ганчев.

Вижте още: Джо Абъркромби с нова книга от трилогията „Разбито море”

Поредицата много напомня приключенски роман, който се развива в една фантастична реалност, населявана от народност, подобна на викингите. Писателят създава образен свят и развитието е трудно придвидимо. Често обаче прекалява с брутални сцени и кървави битки, макар и поднесени с чувство за хумор.

Корицата на книгата „Половин война” (Колибри, 2018)

Корицата на книгата „Половин война” (Колибри, 2018)

За книгата от издателите:

Целият живот на младата принцеса Скара потъва в пламъците на тронната зала на крал Фин. Без семейство, приятели и съюзници, без армия и крепостни стени, остават й само спомените и уроците от миналото. Но само половината война се води с меч в ръка. Думите са оръжия и Скара знае как да ги използва.

Когато си отгледан в кръвожадната глутница наречена близкото обкръжение на краля на Ванстерланд, научаваш едно – покажеш ли слабост, свършено е с теб. Никой не знае това по-добре от Рейт, кралския оръженосец. Оголваш зъби и показваш на всички кой е най-проклетото псе в глутницата. Трябва да само внимаваш да не ухапеш ръката, която те храни.

Да стои до кралете и да направлява историята на цели кралства е всичко, което Кол някога е искал. Но също да стои в светлото. Непостижима задача,  когато земята е потънала в сянката на разперените криле на майка Война.

Джо Абъркромби е роден на 31 декември 1974 г. в Ланкастър, Англия. От малък е пристрастен към компютърните игри. Завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. Живее със съпругата си Лу и трите си деца в Бат, графство Съмърсет. С богатството и пълнокръвието на света, който изгражда, с ярките герои, смел език и майсторски развит сюжет Абъркромби е автор, който ще стои достойно в домашната библиотека до Дж. Р. Р. Мартин, Стивън Ериксън, Брандън Сандерсън.

текст: Силвия Аризанова
снимка: elmundo.es

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)