Половин война

„Половин война”: 5 причини да прочетете тази книга

24 март 2019

„Половин война” е третата книга от поредицата на Джо Абъркромби „Разбито море”. Развива се в един фантастичен свят, в който хората много наподобяват живелите през Средновековието викинги. Интересна е препратката, която авторът прави към съвременния свят, което липсва в останалите му романи.

Корицата на книгата (Колибри, 2018)

Корицата на книгата (Колибри, 2018)

Предлагам ви 5 причини да прочетете тази книга:

1. Ако сте прочели останалите две книги от „Разбито море” на Абъркромби, е почти сигурно, че ще прочетете и тази. Най-малкото, за да разберете как ще завърши историята.

2. Джо Абъркромби е много добър писател в областта на жанра фентъзи. Ако сте чели друго от него, тази също ще ви хареса. Би могла да се прочете и самостоятелно, тъй като историята се разкрива през очите на трима герои, които не са били център на романите досега.

3. Книгата е написана увлекателно, чете се бързо и приятно, макар че ми липсваше усещането за приключение. Въпреки, че такова има, случващото се е предадено някак „по-постно” от други негови книги. Образите са по-малко завладяващи, а други – централни герои в предходните – избледняват съвсем.

4. Има битки, любов също, но липсва нещо от пълнокръвието на героите. За магии не може да се говори. Развитието е по-драматично в сравнение с предходните романи.

5. С „Половин война” имате възможност да се потопите в един различен свят и да се забавлявате, докато четете. Макар че в тази книга и хуморът по-слабо се усеща. Има го, но като цяло оставам с впечатление, че Абъркромби не е бил в най-добрата си творческа форма, когато е писал третата част. Все пак може да се каже, че е интересна.

При всички положения, след като затворите последната страница, ще ви се прииска да прочетете още нещо от Джо Абъркромби. А това винаги си заслужава.

Вижте още: „Половин свят”: 5 причини да прочетете тази книга

автор: Силвия Аризанова
снимка: Детайл на корицата на чуждоезично издание на „Половин война”

 

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)