мавзолеят на Ленин

Поне един час опашка пред мавзолея на Ленин в Москва

04 юли 2018

Опашка на Червения площад: Един от задължителните обекти за посещение от футболните запалянковци това лято в Русия е внимание…мавзолеят на Ленин. Според Риа Новости хората чакат поне час под палещите лъчи на слънцето в лятна Москва. Какво кара чужденците да се интересуват толкова от руската революция?

Ленин

Има страшно много хора, – признава сътрудник на полицията в Москва, отговорен за реда пред мавзолея. – Ако искате да влезете, ви съветвам да изчакате да завърши шампионата. Иначе всеки ден към 10 ч. вече се събира тълпа и се чака не по-малко от час. Има китайци, които идват рано, едва ли не в 6 сутринта.“

В последните дни на Червения площад често могат да се видят следните картини: тълпи запалянковци се разхождат из емблематичното място. Някои носят знамена на своите отбори, други са ги наметнали като плащ, трети са се накичили с руски военни фражки, а четвърти си подпяват „Калинка- малинка“. На опашката пред мавзолея на Ленин могат да се забележат и много гости от Латинска Америка, но както отбелязват повечето от тях, интересът им към личността на Ленин е чисто исторически.

Източник: РИА Новости

превод: Пламена Славова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)