козметична марка

Популярна козметика съдържа азбест

08 март 2019

Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA) предупреди потребителите, че продукти на козметичната марка Claire’s съдържат азбест. Съобщението е публикувано на официалния сайт на агенцията на 5 март.

Според данните козметиката на Claire’s и някои прокукти на марката Justice съдържат вредни елементи. Тази информация получи FDA още през 2017 г. от странични лаборатории. Тогава тези компании изтеглиха девет свои продукти от пазара.

След това от американската агенция направиха собствена експертиза, чийто резултата излязоха в края на февруари 2019 г. Опасно вещество е открито в три продукта на Claire’s – пудра, сенки за очи и контурна палитра.

Сътрудници в FDA са призовали Claire’s да махне от продажба тези продукти, но са получили отказ. Според заявлението на Claire’s Агенцията няма право да изисква това от тях, тъй като продуктите с азбест вече не се предлагат на пазара.

Claire’s е козметична марка, която предлага също бижута и аксесоари. Основните ѝ клиенти са деца и млади жени. Разполага с  3469 магазина в 36 страни по света.

В България също са регистрирани опасни продукти на Claire’s в търговската мрежа от РЗИ – Шумен през 2018 г. Става дума за пубра и комплект сенки, които съдържат азбестови влакна.

Вижте още: Guerlain с декоративна колекция за Снежната кралица

снимка: chicago.suntimes.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)