ct-800-degrees-neapolitan-pizza-opening-in-evanston-next-month-20150909

Популярни фестивали за храна по света

12 юни 2016

Никое пътешествие по света не е пълноценно, ако не бъде обърнато внимание на кулинарията в съответната дестинация. При някои хора ястията са водещата причина да посетят даден град или район в чужбина. Те търсят фестивали на храната, където могат да се насладят на местната кухня.
Дори и най-опитният пътник трудно успява да обиколи всички фестивали на храната по света. Тези международни тържества са истински празник както за участниците, така и за победителите в състезанията в тях. Показват се традиционни ястия, нетрадиционни специалитети, участват най-добрите световни майстор готвачи. Foodpanda посочва пет от най-известните и атрактивни такива фестивали.

Есенният Азиатски фестивал
В средата на есента, в 15-тия ден от осмия месец на китайския календар, се провежда фестивалът „Лунен кекс“. Той е един от най-големите празненства на сладките изделия в света. Семействата се събират да празнуват реколтата и да направят жертвоприношения на Богинята на Луната. Този грандиозен фестивал се празнува в цяла Азия, включително в Китай, Виетнам, Сингапур и Тайван.

Пица Фест в Италия
Той се провежда в родното място на пицата – Неапол и е най-голямото четиридневно тържество, посветено на най-обичаната храна по света. Създателите на пица демонстрират уменията си за хвърляне на тесто, подредба на пицата и други интересни неща.

Фестивалът на храните в Австралия
Хиляди любители на храната и виното се спускат всяка година, за да се потопят в 10-дневен хранителен маратон. Може да се насладите на мулти-степенно меню.

Фестивалът Масленица
Това е руски традиционен фестивал, които се провежда в края на зимата, за да се посрещне пролетта. Правят се тънки златни палачинки, които да символизират слънцето. Ако посетите фестивала, ще ви окичат с вкусна ядлива огърлица, направена от сладки кръгчета, наречени шушки.

снимка: pickyourtrail.com

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)