1474276959_pogudxqk683864m2c.0edd5866

Порно за жени: полза или вреда?

13 октомври 2017

Изследователи от Университета на Монаш в Австралия са анализирали редица научни статии за влиянието на порнографията върху сексуалното поведение на жените. Техните открития са представени в статия, публикувана в The Journal of Sex Research.

Експертите са проучили резултатите от 22 изследвания, които са били намерени в базите данни на научни статии PsycINFO, Scopus, ProQuest, EBSCOhost и Web на науката, извършени от учени от САЩ, Канада, Швеция, Великобритания, Австралия, Китай, Чехия, Израел и Южна Африка.

17262

Оказало се, че жените се радват на гледането на порнографски филми в случай, че е създадена илюзия за емоционална близост между актьорите. В тези случаи те дори лесно се идентифицират с героините на видеоклиповете. В противен случай жените вярват, че сексуалната интимност на екрана е „нереалистична“.

Въпреки, че резултатите от някои научни статии са показали, че еротичните материали  допринасят за  критичен поглед на жените към техните тела, много от участниците в проучването смятат, че хорно актовете прекалено идеализират. Също така се съобщава, че филмите за възрастни обслужват тийнейджърките като източник на полезна информация, но в същото време допринасят и за надценените очаквания за сексуална активност.

Въздействието на порнографията върху личните отношения също се оказа двойно. Редица  посочват, че еротичните материали оказват негативно влияние върху близостта им до друго лице, което е довело до неудовлетвореност от техния личен живот. Други жени съобщават, че порнофилмите им помагат да станат по-еманципирани и им позволяват да обсъждат сексуалните желания с партньора си.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)