91729561-aerial-view-of-portofino-an-italian-fishing-village-genoa-province-italy-a-vacation-resort-with-a-pi

Портофино – малкото ювелирно бижу на Италианската Ривиера

15 юли 2020

Портофино е малката, но скъпоценна перла на Италианската Ривиера. Някога малко рибарско селище, а днес – процъфтяващ и удивително красив курорт, който впечатлява със спокойствието, уюта и подредеността си. Къщички с разноцветни фасади следват очертанията на брега и се издигат терасовидно към върха на планините.

yasht-190-880x586

Безброй луксозни яхти и не толкова лъскави рибарски лодки са хвърлили котва в това красиво и старо средиземноморско пристанище. Делфини плуват до самия бряг, а кристално сините води приласкават всички любители на подводните спортове да се гмурнат в дълбините им.

yasht-169-880x586

Атмосферата се допълва от прекрасната италианска кухня в няколкото малки заведения по пристана (моцарелата в ъгловия ресторант е №1 в света), от лъскавите бутици на световните брандове и от нежната катедрала, сякаш разперила крила над залива, за да го приласкае в обятията си.

yasht-194

А ако отседнете в хотел „Сплендидо“… то тогава завинаги ще се влюбите в кокетния залив на Портофино. Кацнал буквално над курорта – на най-стръмната скала, той дава не само сияние и гледка. Този хотел подарява спомени и усещания, които е трудно да бъдат изживяни на друго място. Мириса на лимони и жасмин, нежната сянка на пиниите (средиземноморските борове), пъстротата и аромата на цветята, миксирано с отлично обслужване и атмосфера.

yasht-186

И забележете само локацията – Портофино е на 38 км югоизточно от Генуа, 171 км южно от Милано и само на 2 часа път с яхта от горещата точка на Френската Ривиера – Монако. И не случайно казахме с яхта, защото през лятото задръстванията са страхотни. Но не мислете за това! Просто се потопете в прекрасните средиземноморски води и се наслаждавайте на живота!

yasht-180

Ако търсите романтиката – не се колебайте! Портофино е точното място за вас!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)