izbori-prezident

Последен ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите

08 февруари 2017

8 февруари е последният ден за регистрация на партиите и коалициите за изборите. До 7 февруари в ЦИК се регистрираха някои от основните партии и коалиции за участие в парламентарните избори. На 8 февруари се очаква и БСП, и ДПС да се регистрират.

На 2 февруари ГЕРБ внесе необходимите документи в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов, председателят на младежката структура на ГЕРБ Георг Георгиев, Димитър Главчев и Десислава Атанасова, както и младежи от ГЕРБ, внесоха папките с 9999 подписи за участие на партията в изборите.

НФСБ, Атака и ВМРО ще се явяват заедно на предстоящите на 26 март избори за народни представители под наименованието „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“. 7140 подписа на български граждани, подкрепящи регистрацията на коалицията, внесоха в Централната избирателна комисия заместник-председателят на НФСБ Данчо Хаджиев, председателят на Атака Волен Сидеров и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Коалиция „АБВ – „Движение 21“ представи 7500 подписа в ЦИК за регистрация за предстоящия предсрочен парламентарен вот. „За нас това е коалиция на алтернативата, на перспективата. Много приятно изненадан съм от ентусиазма и енергията, който генерира нашето обединение. Ние направихме едно стабилно обединение в лявоцентристкото пространство. Амбицията ни е дададем отпор, както на партиите на статуквото, така и на наглите демагози и популисти, които в момента ни заливат с поредната доза фантасмагорични обещания, които няма как да се изпълнят. На този фон ние ще предложим конкретни, ясни и прагматични решения“, посочи веднага след регистрацията в ЦИК лидерът на АБВ Константин Проданов.

Близо 7000 подписа на български граждани, подкрепящи участието на коалиция „Обединение ДОСТ“ в предсрочните парламентарни избори за 44-то Народно събрание внесоха от обединението в Централната избирателна комисия. Председателите на Коалицията Лютви Местан и Орхан Исмаилов ясно заявиха, че най-голямата цел на Обединението е да се разбие феодалният монопол на ДПС, заложен в зората на българската демокрация. /БГНЕС

снимка: bulgaren.org

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)