„Търси се Фигаро – Последната грешка на Нешка“ – за класиката и фолклора с любов

14 декември 2016

За изкуството и въображението няма граници и поредното доказателство за това даде уникалния спектакъл „Търси се Фигаро – последната грешка на Нешка“, който преди броени дни покори публиката в зала 1 на НДК.

Търси се Фигаро - последната грешка на Нешка

Представлението бе част от изключително успешното турне на трупата на Нешка Робева, която вече гостува във Варна, Добрич, Бургас, Русе и други големи градове, а на 12 декември зарадва и ценителите в столицата с цели два концерта – от 18:00 и от 20:00 часа.  На 15-ти декември в Стара Загора спектаклите също ще са два – от 17.30 часа, а второто представление ще започне 30 минути по-късно от обявеното – в 19.30 часа в Държавна опера Стара Загора.

Търси се Фигаро - последната грешка на Нешка

Сюжетът на спектакъла е комичен – в последните години, за да се издържа „Нешанъл арт“, освен че прави танцови спектакли, се занимава с организацията на различни други мероприятия, като фирмени партита, сватби, кръщенета… Без погребения. Поради изключителните си ангажираност г-жа Робева е допуснала грешка, като насрочила две сватби наведнъж /последната грешка на Нешка/.

Търси се Фигаро - последната грешка на Нешка

Не може да бъде отменена нито една от двете сватби, нито да се променят подготвените програми, защото едните младоженци са любители на фолклора, другите на операта. За да излезе от затрудненото положение, Робева наема известния DJ Фигаро, който така да води празненствата, че всички вкусове да бъдат задоволени.

Търси се Фигаро - последната грешка на Нешка

Самият проект, който е по идея на директора на Русенската опера Найден Тодоров успява по неповторим начин да преплете класическия жанр с така близкия до сърцето и душата на българина фолклор, показвайки, че една подобна комбинация може да е успешна, когато е реализирана от подобни имена и най-вече от хора, за които любовта към изкуството е преди всичко останало.

Търси се Фигаро - последната грешка на Нешка

Затова и бихме го описали най-вече като едно изключително мащабно и изпълнено с емоции, динамика и музика изживяване, което дълго ще се помни.

Виж още снимки от шоуто!

Репортер: Калина Станева
Оператор: Венелин Бакалов
Фотограф: Михаела Борисова
Постпродукция: Симеон Симеонов

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)