Почина Британи, последното куче-спасител от 11 септември

09 юни 2016

Британи, последното куче-спасител от атентатите на 11 септември, почина на 16-годишна възраст в Тексас.
Нейната собственичка Денис Корлис, пожарникар-доброволец, взела тежкото решение да я приспи, тъй като страдала от бъбречна недостатъчност и здравето й се влошило.

Пожарникари и спасители от Тексас направиха шпалир на улицата, за да отдадат чест за последен път на златния голдънретривър, докато влизаше във ветиранарната клиника във Феърфийлд, за да я приспят.

След смъртта й Британи беше откарана с кола на полицията, покрита със знамето на щата Тексас. Много представители на властите в Тексас изказаха съболезнования в Twitter, споделяйки видеото на последния й път към клиниката.

Британи започва „кариерата“ си на 2 г. в Световния търговски център след атентатите на 11 септември 2001 г., когато 3000 души загинаха. Заедно с водача си тя прекарва 10 дни в развалините в търсене на оцелели. Участва и в спасителните операции през 2005 г. след ураганите Катрина и Рита.

На 9-годишна възраст я пенсионирали и станала талисман на пожарникарите, но пак не спряла да работи – помагала в терапията на деца със затруднения.

снимка: thetimes.co.uk

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)