Чарлз Менсън

Почина най-зловещият убиец на XX век

20 ноември 2017

На 83-годишна възраст почина легендарният сериен убиец Чарлз Менсън, считан от мнозина за най-зловещия убиец на XX век. Менсън излежаваше присъдата си в затвора Коркоран, където именно е и намерил смъртта си. Представителите на властите не споменават официална причина за кочината му, но още миналата седмица се разбра, че той е във влошено здравословно състояние, след като бе откаран в болницата в Бейкърсфийлд, която е най-близко разположена до затвора.

Чарлз Менсън

Иначе Менсън безспорно е сред най-известните (не само) американски престъпници през изминалия век. През лятото на 1969 година той, заедно с три свои съучастнички от комуната му, зверски убиват седем души, като сред тях е и съпругата на режисьора Роман Полански, Шарън Тейт, която е бременна девети месец.

Въпреки че Менсън не е бил непосредствен изпълнител на убийствата, той бе признат за виновен за тяхното организиране и бе осъден на смърт. За негово щастие, през 1972 година, в щата Калифорния, се въвежда мораториум за изпълнение на смъртното наказание и неговата присъда е заменена с доживотен затвор.

По историята на Чарлз Менсън е създаден дори успешен сериал.

По историята на Чарлз Менсън е създаден дори успешен сериал.

Любопитно е да отбележим и, че въпреки зловещите му престъпления, Чарлз Менсън е бил любимец на нежния пол. Известен е и с безбройните си любовни връзки, а съвсем наскоро бе на път да сключи брак и с ..26-годишна красавица – Афтър Илейн Бъртън. Сватбата се провалила, тъй като Менсън разбрал, че тя искала да се омъжи за него, за да изложи и тялото му в стъклен ковчег след смъртта му и така туристи от цял свят да могат да го зърнат – нещо, за което е бил категорично против. Както се казва… любов ли бе, да я опишеш…

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)