„По действителен случай” на Роман Полански (трейлър)

02 февруари 2018

От днес филмът „По действителен случай” на режисьора Роман Полански може да бъде гледан на големия екран в България. Психолологическият трилър е създаден въз основа на едноименния роман на Делфин дьо Виган. Филмовата продукция „По действителен случай” („Based On A True Story”) откри CineLibri 2017 и предизвика огромен зрителски интерес.

Плакатът на филма „По действителен случай”

Плакатът на филма „По действителен случай”

Филмът е копродукция на Франция, Белгия и Полша. Сценарият е дело на Оливие Асайас („Личен купувач”, „Облаците на Силс Мария”) и Роман Полански („Горчива луна”, „Пианистът” „Деветата порта”), оператор е Павел Еделман („Пианистът”, „Катин”). Главните роли са поверени на френската актриса Еманюел Сене, съпруга на режисьора, и Ева Грийн („Мечтатели”, „Казино Роял”). През 2017 г. „По действителен случай” спечели наградата ФИПРЕСИ на международната критика от филмовия фестивал в Стокхолм.

Роман Полански

Еманюел Сене и Ева Грийн в кадър от филма

Удостоен с наградите „Рьонодо” и „Гонкур” на гимназистите, романът „По действителен случай” е брилянтна мистификация. Делфин дьо Виган разказва историята на писателка, обзета от смущение заради неочаквания си успех. Един ден тя се запознава с красивата и властна Л., двете постепенно се сприятеляват, но от приятелка и утешителка Л. се преобразява в демонична фигура и обсебва живота на писателката.

Романът излезе на български език в превод на Росица Ташева през 2017 г. от издателство „Колибри”.

Корицата на българското издание на книгата „По действителен случай” от Делфин дьо Виган

Корицата на българското издание на книгата „По действителен случай” от Делфин дьо Виган

публикацията подготви: Силвия Аризанова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)