308922_2376937023051_3812001_n

По морето събират от почиващите такси „гледка“ и „климатик“

15 юли 2017

Хит на Лято 2017 е такса „климатик“ и такса „гледка“. Досега тази екстра си вървеше в пакета с нощувката и другите екстри на стаята на мястото за настаняване. От този сезон обаче има нова мода – климатикът е екстра и се заплаща отделно. Ако не сте на плажа се пригответе да платите от 3 лв. – ако сте в Равда, например и до 10 лв. за климатизирана стая в Слънчев бряг. Не става въпрос за изолирани случаи, съобщава Канал 3.

Оказа се, че иновацията е заразила и хотелиерите във вътрешността на страната, най-вече в хитови дестинации като Велико Търново, където хотел ви иска допълнителни 5 лв. над цената за нощувката, само защото имате климатик в стаята.

Ако сте късметлии и гледката от прозореца ви е морска, а не сте принудени по време на почивка да гледате към контейнерите за боклук на съседния хотел, екстрата ще ви струва с 5-6 лв. отгоре върху нощувката или цената на пакета. Ако пък стаята се води „лукс“, бонусът за гледка към морските вълни или поне към басейна на хотела, ще ви излезе даже по-солено от климатик – по 20-25 лв. отгоре. Такива оферти има не само в лъскавите курорти, но и в по-непретенциозните градчета и селца като Ахтопол и Равда.

Гледка „море“ също се води екстра. Някъде тя символно е наречена гледка „Изток“ и гледка „Запад“. Западните гледки не са на мода по морето.

Към списъка на новите екстри, които ни дерат това лято, се включват и удобствата да си паркирате колата пред хотела, на който сте гост. На много места вече не съблазняват курортистите с безплатен паркинг, а ви искат по 10 лв. допълнително, защото е екстра.

За чадъра и шезлонга няма да говорим, защото е изтъркана тема – 24 лв. за чадър и два шезлонга на Несебър.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)