По пурпурния килим на бала на живота

19 май 2015

С празник на радостта от живота и културното разнообразие Life Ball за пореден път обедини традицията на виенската бална култура с разкоша, екстравагантността, блясъка, модните спектакли, прочувствените речи, както и редица емоционални моменти. Днес, с голямо удоволствие, бихме желали да ви представим емоциите, красотата, блясъка и радостта от живота по червения килим на Life Ball 2015.

DSC_0762

Първи, пред кметството във Виена, премина журито на Life Ball 2015, представено от Wolford. През прекрасната и огромна арка на T-Mobile дебют пред медиите и гостите направиха съдиите, в лицето на Кели Озбърн, актьорът и You Tube звезда – Франки Гранде, Джулиан Стокъл, Ladyfag, модната редакторка на Vogue – Лин Ярдж и стилиста на Бионсе – Тай Хантър. Те имаха нелеката задача да оценят креативността и стила на дефилиращите.

DSC_0456

DSC_0548

Гостите на Life Ball винаги са били насърчавани до носят необичайни и интересни тоалети, тъй като фантазията и творчеството в стиловете и костюмите са част от концепцията, а и именно те допринасят за уникалността на събитието. Модната библия на Life Ball е вдъхновение за всички, решили да подкрепят каузата и да изглеждат адекватно според зададеното годишно мото и тема на бала, а тази година то бе подчинено на златната ера: една перфектна метафора за Life Ball – вдъхновение за ново начало, оставяйки старите неща зад себе си. „Ver Sacrum – Santa Primavera – Sacre du Printemps“ – идеята на организаторите на бала бе да пресъздадат древен пролетен празник, вдъхновен и от идеологията на реформаторите в лицето на Густав Климт. И всички, всички се съобразиха с нея и дадоха максимума от себе си празникът на живота наистина да се случи. DSC_0450 DSC_0514 DSC_0528

След като звездното жури зае местата си, „Стилната полиция“ в лицето на сестрите от „Ордена на вечната индулгенция“ започна да избира и представя пред него най-добре справилите се гости с темата на бала. Орденът е част от глобално движение, наброяващо над 1500 човека, които разпространяват идеята за безопасен секс и събират средства на доброволна база в борбата с HIV вируса.

DSC_0330

100 усмихнати и цветни момичета и момчета, част от голямото семейство на life Ball, дойдоха директно на пурпурния килим с трамвай на Виенските линии (Wiener Linien) и първи преминаха пред събралото се множество. След тях стотици местни и международни гости дефилираха пред сцената.

Толерантност, свобода, надежда, оптимизъм, приемане, равнопоставеност, вик срещу дискриминацията, смелост, подкрепа… това са малка част от думите, които описват идеите и символите във визиите на гостите, преминаващи по червения килим.

На журито наистина не им бе лесно да избере Кралицата на Life Ball 2015. В края на вечерта Кели Озбърн предаде общото решение, а Франка Соцани – главната редакторка на Vogue Италия и Грит Сиймур – креативният директор на Wolford короноваха новата кралица на Life Bal 2015. Освен уникалната статуетка – символ на бала, победителят получи за своята креативност и подкрепа, пътуване до Париж и покана за ревюто на Жан Пол Готие по време на следващата Седмица на модата.

DSC_0636

DSC_0651

След дефилето на костюмите, над 150 местни и международни звезди преминаха също по червения килим и изразиха своята подкрепа в борбата със СПИН, сред които: фотографката на звездите Елън вон Инуърт, транссексуалните модели Аманда Лепор и Кармен Карера, кралицата на бурлеската Дита фон Тийз, Кели Озбърн, Анна Клийвланд, ирландското поп рап дуо „Джедуърд“, Кармен Електра, актрисата Кристин Нойбауер, певицата Пола Абдул, германският модел Евелин Хол, Пола Абдул, Бриджит Нилсън, гранд-дамите Дагмар Колер и Франческа Хабсбург, и разбира се Кончита Вурст, Шарлийз Терон и Шон Пен, Франка Соцани, Надя Сваровски, и още, и още… Последен пред събралото се множество, разбира се, се разходи провокаторът-мечтател Жан Пол Готие с поредното си фантастично творение: Ауди А3 sportback, от което излезе Лорийн и откри програмата на бала с прекрасно изпълнение на песента Paper Light.

оператор: Кунчо Поляшки снимки и монтаж: Симеон Симеонов редактор: Пепа Попова-Кънева

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)