ph

По света с плаващия хотел на Salt&Water

02 септември 2015

След като ви разказахме за къщата-капсула на братиславското студио Nice Architects, която ви позволява да живеете където си пожелаете по света, без да се притеснявате за разходите за ток и вода, сега ще ви отправим още едно любопитно предложение.

ph2

То също е предназначено за любителите на пътешествията и приключенията и е дело на сръбската архитектурна компания Salt&Water. Основната разлика е, че е насочено по-скоро към почитателите на морските удоволствия, като целта на проекта е най-вече да повиши привлекателността на туризма във водните басейни.

ph3

Концепцията получи куп положителни отзиви и дори бе отличена с наградата MIllenium Yacht Design Awards. Иначе в същността си плаващият хотел се състои от две съвършено различни по функционалност бази.

Floating hotel and apartments

Основната се намира на брега и разполага с рецепция, лоби, луксозен ресторант, кафене и конферентна зала. Допълнителната е самата гостна, като всяка отделна стая представлява катамаран (кръстоска между лодка и апартамент) и във всеки момент може по желание на обитателите си да се отдели от дока и да ги отведе в избрана посока.

ph5
Капацитетът му е за 4 души, като в него разполагате с всекидневна, кухня, баня, спалня, открита тераса и мостик. Спираме с описанието дотук, а вие може да се убедите и сами за какво невероятно творение става дума.

текст: Митко Попов
снимки: Forbes

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)