По червения килим на Life Ball 2018

23 юли 2018

Толерантност, свобода, надежда, оптимизъм, приемане, равнопоставеност, вик срещу дискриминацията, смелост, подкрепа… това са малка част от думите, които описват идеите на Life Ball. А тези идеи са повече от актуални днес във времето, в което живеем. Именно заради това In Life отново бe на червения килим пред кметството на Виена, за да ви направи съпричастни на цветния и неповторим празник на живота и толерантността.

Модната ни репортерка Пепа Попова и операторът Иван Цвятков на червения килим пред Кметството във Виена пред истарта на LIFE BALL

Модната ни репортерка Пепа Попова и операторът Иван Цвятков на червения килим пред Кметството във Виена преди старта на LIFE BALL

Тази година филмът „Звукът на музиката“ бе творческата рамка на юбилея, чрез която гости и организатори заедно отдадоха почит на миналото и заедно отправиха поглед към бъдещето, за което се борят вече 25 години – а именно поколение без СПИН.

Парис Джексън, дъщерята на краля на поп музиката Майкъл Джексън по червения килим

Парис Джексън, дъщерята на краля на поп музиката Майкъл Джексън по червения килим

Многолик като самия живот, Life Ball отпразнува юбилея си по най- класния и същевременно цветен възможен начин, а ние бяхме там, за да ви го покажем, за да предадем посланията му, за да ви напомним, че сигурността, здравето, приемането, равноправието и свободата през 2018 не са даденост. Точно както не са били във времето на семейство Трап –героите от филма “Звукът на музиката”. Филмът е нещо повече от световно известен мюзикъл, защото посланието за красота, обединение и любов, издигащи се високо над ужаса на войните, е вечно.

DSC_3267

На 2 юни 2018 десетки хиляди се събраха във Виена около това мото и около призива за действие СРЕЩУ табуто на HIV и СПИН в обществото, срещу дискриминацията на болните в институциите и ЗА включване на имунния статус на човек в здравния картон като кръвната група.

Кончита Вурст на червения килим на LIFE BALL

Кончита Вурст на червения килим на LIFE BALL

Традиционно балът на живота започна с дефиле на звездните и екстравагантни гости по червения килим.

DSC_3418

DSC_3370

Присъстващите на Life Ball винаги са били насърчавани да носят необичайни и интересни тоалети, тъй като фантазията и  творчеството в стиловете и костюмите са  част от концепцията, а и именно те допринасят за уникалността на събитието. Модната библия на Life Ball е вдъхновение за всички, решили да подкрепят каузата и да изглеждат адекватно според зададеното годишно мото и тема на бала, а тази година вдъхновение бе Библията (като ехо от Met Gala) и Залцбург – смесица от традиции и модерност – всичко това, което е космополитна Австрия.

DSC_3293

DSC_3310

DSC_3429

DSC_3352

DSC_3365

След дефилето на костюмите, над 100 местни и международни звезди преминаха също по червения килим и изразиха своята подкрепа в борбата със СПИН, сред които: Парис Джаксън, която получи наградата на LIFE + от името на Фондацията на Елизабет Тейлър – Elizabeth Taylor AIDS Foundation, Пати Лабел, която изпълни своя хит „Lady Marmalade“, мотористите-посланици на AmfAR EpicRide към Life Ball – Ейдриан Броуди, Ian Bohen, JR Bourne, Michiel Huisman, Gilles Marini and Katee Sackhoff, Кейтлин Дженър, София Хъджинс, Александра Дадарио, Кели Озбърн, Ким Петрас, Джиджи Горджъс, Натс Гети, Аугуст Гети, Ясмин Пети, Джени Май, Патрика Дарбо, Гус Кенуърти, Тес Меркел Соломонс, Лина Хедлунд и Андреас Лундстед от шведската диско група Алказар, прекрасният млад изпълнител, който познаваме от Евровизия Нейтън Трент. И, разбира се Михаил Хойпл- бившия кмет на Виена и Михаил Лудвих – настоящ кмет на Виена,  федерални министри и най- вече австрийските суперзвезди Кончита Вурст и Хърбърт Фьотингер – водещите на гала- вечерта.

DSC_3411

С повечето звезди имахме удоволствието да си поговорим. И всички, всички те – от drag-queens, през артисти, певици и модели до министри призоваха за обединение, за любов и толерантност. 

Чуйте ги и се насладете на този цветен, ярък и дързък празник на живота.

редактор: Пепа Попова
оператор: Иван Цвятков
постпродукция: Симеон Симеонов

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)