20200514-maria-2

Правнучката на последния император на Австрия княгиня Мария Голицина умря внезапно на 32 години

14 май 2020

Преди  дни американските медии съобщиха за внезапната смърт на принцеса Мария Петровна Голицина,  правнучката на последния австро-унгарски император Карл I Франц Йозеф. Тя е починала в американския щат Тексас, на 32 години, само седмица преди нейния рожден ден. Причината за смъртта на наследницата на голямо фамилно име, която след брака започна да носи името Мария Сингх, била  аневризъм. Мария е починала на 4 май, а тъжната новина за това беше публикувана в Хюстънската хроника едва тази седмица.

Правнучка последнего императора Австрии княжна Мария Голицына умерла на 32-м году жизни
Нашата Мария почина в Хюстън сутринта на 4 май от аневризма на аортата,
- беше казано в некролога.

Мария е родена на 11 май 1988 г. в Люксембург в семейството на принц Петър Голицин и ерцхерцог Мария Анна от Австрия. Бащата  Голицин е изпълнителен директор и председател на TMK Ipsco, клон на руската тръбна металургична компания. Кланът Голицин напусна Русия след революцията. Бащата на Мария, принц Петър, е роден в Южна Америка, където родителите му емигрират след края на Втората световна война.

Известно време Мери и семейството й живеят в Русия, където тя посещава немско училище в Москва. След това момичето се премества в Белгия – там завършва колежа по изкуство и дизайн. Известно време Голицина живее и работи в Брюксел, а след това се премества в Америка, където се занимава с интериорен дизайн.

Предците на княгиня Мария Голицина са представители на такива известни фамилии като Вяземски, Лопухин, Оболенски, Безобразов, Апраксин, Шереметев, Шувалов, Воронцов-Дашков. Далечните роднини на Мери Синг са също кралят на Португалия и херцога на Парма.
Принцеса Мария Петровна Голицина живееше в Тексас със семейството си. През 2017 г. тя се омъжи за готвач в хотел Derek в Хюстън – Риши Сингх. В брак с него Мария отгледа двугодишния си син Максим.
Княжка Мария Петровна Голицына с мужем Риши Сингхом
Близки роднини на Мария Сингх също имаха трагична съдба. Баба й Ксения Сергеевна и чичо ѝ, ерцхерцог Йоханес Карл, загинаха при автомобилни катастрофи.

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)