Правят сериал по „Властелинът на пръстените“

09 ноември 2017

Студиото Warner Bros. е в процес на преговори с Amazon за партньорство по създаването на телевизионен сериал, базиран на култовата трилогия „Властелинът на пръстените“ по едноименната литературна поредица на Дж.Р.Р.Толкин, съобщава Variety.

Властелинът на пръстените

 

Трите филма от фентъзи сагата са не просто сред най-популярните заглавия във фентъзи жанра на голям екран, но и сред най-печелившите въобще в историята на киното – до момента приходите в световния боксофис възлизат на близо 3 милиарда долара.

Warner продуцира и трите епизода по книгата и логично, в момента води разговори с Amazon Studios за продажба на права за адаптация на малкия екран. Източниците на медията обаче  бързат да подчертаят, че ако се стигне до сделка, то тя няма да се сключи в близко бъдеще, което оставя и реализацията на проекта за поне година две напред. Към момента с проекта дори няма обвързани сценаристи.

Властелинът на пръстените

Новината идва четири месеца, след като Warner и наследниците на Толкин разрешиха правен спор за част от приходите от филмовата трилогия. Споразумението бе за 80 млн. долара. Колкото до самата книга на Дж. Р.Р.Толкин, то тя е е сред вечните класики в литературния свят.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)