960-540-pregrydka

Предложения за доброта

17 февруари 2020

Ето няколко предложения, в които ще сме щастливи да се включите и да направите живота по-щастлив и по-радостен поне на един човек, поне за един миг, през този празник. А дай Боже да се сещаме и да правим добри дела все по-често през цялата година.

Първо предложение: Усмихни се на един непознат!
Може да е малко дете на улицата, възрастна жена на опашката в магазина ии друг шофьор чакащ на червен светофар в съседната кола до вас. Кой знае….може да направите живота му по-ветъл, по-слънчев….и самия той да направи деня на друг човек вълшебен!

Второ предложение: Направи услуга!
Задръж вратата на асансьора на съседа вместо да бързаш да хлопнеш под носа, защото много бързаш или ти е неудобно да си мълчите в кабината. Пусни някой пред теб на опашката, някой по-възрастен, майка с дете или някой произволен. Дай на другарче да препише от теб на контролното.

Трето предложение: Спомни си за някого!
Обади се на някой, който не си чувал отдавна – стар приятел, баба си, далечен роднина. Напиши му съобщение във Фейсбук, обади му се по скайп, със сигурност ще му стоплиш сърцето.

dobro

Четвърто предложение: Напиши го лично!
Нариши писмо, направи картичка, напиши бележка на любимия, на колегата, на родител, на съученик. Напиши я НА РЪКА! Сигурни сме, че ще я запази и спомена ще топли сърцето му дълго.

Пето предложение: Стани благодетел!
Дари играчки, дрехи, книги или помогни финансово!

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)