Див чесън на Крис Захариев - премиера

Представиха дебютният филм на Крис Захариев – „Див чесън“

04 октомври 2019

С пълна зала и бурни аплодисменти беше посрещнат късометражният филм Див чесън“ от публиката във Френския културен институт. Късометражната продукция е част от обучението на младия талант Крис Захариев в Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) и е заснета през пролетта на тази година с финансовата подкрепа на TELUS International Europe.

„За мен писателите, драматурзите и режисьорите са архитекти на културата. Историите, които разказваме изграждат тухла по тухла нашия свят. Те стават историите, които живеем. Затова за мен киното е не само изкуство, то е начин на живот. То е шанс да пренесеш зрителя някъде другаде. С всеки филм се стремя да разкажа история, която вдъхновява или просто ни дава глътка свеж въздух, че всичко ще бъде наред“, споделя Крис.

Крис Захариев

Във филма се разказва за поредица от събития, които младият герой на име Ангел преживява. Те го провокират да преосмисли мирогледа си и да промени досегашния си начин на живот и обкръжение. Ключова роля за тази трансформация изиграва срещата на героя с възрастна дама – в ролята Жоржета Чакърова, на която той помага да намери пътя до дома. „Див чесън“ е лента, която поставя въпроса за житейските избори, пред които се изправяме и силата на решенията, които взимаме.

Крис Захариев е влогър с повече от 75 хиляди последователи и милиони гледания. Той е автор на поредицата “Да се изгубиш нарочно“, с която през 2018 печели наградата на БНР и БНТ „Будител на годината“. По-рано тази година поредицата беше издадена на книга, а Крис получи приза „Най-изявена млада личност“ от TOYP (The Outstanding Young Persons) International.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)