Раната Филоктет - пиеса театър

Представят българската пиеса „Раната Филоктет“ на фестивал в Италия

13 юни 2019

Спектакълът „Раната Филоктет (Post-truth Лемнос)“ на Театрална работилница „Сфумато“, с режисьор Борис Кръстев ще бъде представен на 16 юни на шестото издание на италианския фестивал „Dominio Pubblico – Градът за под 25“, Рим.  Dominio Pubblico е обществен проект за обучение, насочен към младежи под 25 години, които искат да експериментират в едно пътуване на активни зрители, насочено към продуциране, популяризиране и организиране на мултидисциплинарния фестивал „Dominio Pubblico – Градът за под 25“.

Раната Филоктет - пиеса театър

Създаден през 2014 г. по идея на фестивал „Киловат“, Театър студио „Арго“ и „Театро дел’Оролоджио“, от 2015 г. негов домакин и основен партньор става Националният театър на Рим „Театро ди Рома“.  Фестивалът има за цел да бъде най-значимото италианско събитие, фокусирано върху творчеството на младите – под 25 години, в областта на театъра, танца, музиката, визуалните изкуства и късометражните филми.

От друга страна той е иновативен проект за популяризиране и обучение на публиката в дисциплините на живия спектакъл, благодарение на своя оригинален формат, въз основа на който група от 30 младежи са артистичното ръководство на фестивала и се грижат за всеки организационен, логистичен, административен, промоционален аспект.

Раната Филоктет - пиеса театър

От 10 до 16 юни 2019 г. „Театро Индия“, който е една от основните сцени на „Театро ди Рома“ ще бъде домакин на фестивала. В продължение на шест дни всички пространства на бившия индустриален комплекс ще бъдат завладени от над 100 млади артисти идващи от цяла Италия, както и 3 чуждестранни спектакъла от Великобритания, Литва и България, избрани от художественото ръководство на „Под 25“: повече от 50 събития, спектакли, изложби, прожекции, специални събития, семинари и концерти. Проект, който довежда до италианската театрална сцена енергията на абсолютно, жизнено и почти уникално обновление.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)