Луда Трева на ТР Сфумато

Представят „Луда трева“ на фестивала „Градът на театъра“ в Будва

29 юли 2019

Поканата към спектакъла на „Луда трева“ на Маргарита Младенова за участие в един от най-атрактивните и престижни балкански и европейски международни фестивали „Будва – Град на театъра“ е високо признание, с което ТР „Сфумато” започва ново фестивално сътрудничество.

Фестивал „Градът на театъра“ е културно събитие, което се провежда през летните месеци в Будва под патронажа на Община Будва. От създаването му през 1987 г. фестивалът възобновява средиземноморския дух на стария град и на всеки един от неговите живописни площади, църкви, базилика, крайбрежието, манастири, стари укрепления около града и пр., превръща ги в сцена на открито, на която всеки посетител и минувач може да стане участник в артистичния акт. Ежегодно фестивалът се посещава от над 15000 зрители.

Луда Трева на ТР Сфумато

„Градът на театъра“ е замислен като пресечна точка на съвременните постижения, преди всичко театрални, но и художествени, музикални и литературни творения, и с качеството на програмата си затвърждава своя престиж не само като домакин на множество трупи и творци, но също така и с качеството на собствената си продукция, с която задава въпроси към автентичното културно наследство на Будва и Черна гора, както и със способността за прилагане на тези въпроси в съвременните модели на художествени практики.

„Градът на театъра“ има учредени награди в 4 категории: за най-добро актьорско изпълнение, за артистично предизвикателство, за музика, за средиземноморски дух. Освен това има награди за драматургия и за литература.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)