деца бежанци

Представят първата българска книга, написана и илюстрирана изцяло от деца бежанци

20 декември 2018

Първата българска детска книжка написана и илюстрирана изцяло от деца бежанци носи заглавието „Пътуващи приказки”. Тя ще бъде представена на 21 декември от 17:00 часа в клуб „Перото“, град София. Събитието се организира от сдружение „Каритас София“.

Книгата е колекция от 15 детски приказки събрани от цял свят и написани от хора, принудени да напуснат своите домове в търсене на по-спокоен и безопасен живот. Освен оригиналните текстове, всеки разказ е преведен на български и английски език и е допълнен от автентична детска рисунка, вдъхновена от историята. Нестандартният формат на книгата я прави още по-интересна за малките читатели, като освен магията на детските приказки, тя предлага и инерактивна част, в която те ще могат сами да довършат рисунките.

„Пътуващи приказки“ е инициатива, която цели да помогне за промяната на обществените настроения към хората, принудени да търсят международна закрила, разкривайки тяхната култура и традиции, като прави непознатото – познато и с това по-близко до нас.

На събитието са поканени малки и големи любители на магията на детския разказ, които искат да подкрепят една добра кауза. Събраните средства ще бъдат употребени за подкрепа на майки и деца в риск. Ще има музика, игри, четене, книжки, много усмивки и възможност да се запознаете с малките автори, споделят организаторите.

 Вижте още: Редим в София най-големия пъзел в света в подкрепа на деца музиканти

снимка: Илюстрация към приказката „Драконът, който търсел огън“

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)