Дунав Ултра

Представят трейлъра на филма за „Дунав Ултра“ на 13 ноември

12 ноември 2016

Oфициалният трейлър на документалната продукция със заглавие “Дунав Ултра – Филмът” ще има своето официално представяне пред публика в рамките на фестивала за екстремни спортове и приключения “Дните на предизвикателствата”!

Той е посветен на популяризирането на велотуризма по поречието на р.Дунав и веломаршрута „Дунав Ултра“, следващ северната граница на България. Премиерата ще се състои на 13 ноември (неделя) от 17.15ч в аулата на Университет по архитектура, строителство и геодезия, на бул. „Христо Смирненски“ 1.

За “Дунав Ултра 3: River Monsters”:

В края на това лято се състоя необичайно спортно изпитание-риалити. “Дунав Ултра 3: River Monsters” е името на кампанията на 682-километров маратон в подкрепа на велотуризма по поречието на Дунав. Изпитанието премина по едноименния веломаршрут „Дунав Ултра“, следващ поречието на река Дунав до Черно море в рамките на българската граница.

pred2

На 20 и 21 август 2016 г четирима атлети-аматьори стартираха в опит да изминат за по-малко от 48 часа разстоянието от най-северозападното населено място на България с.Куделин до най-североизточното населено място с. Дуранкулак, изминавяйки дистанцията на веломаршрута „Дунав Ултра“, редувайки бягане (40 км) с каране на велосипед (640 км).

Трима от тях успяха да се справят и да завършат в 48-часовото ограничение (47:24 часа), като посветиха постижението на популяризирането на туризма в Дунавския регион и Северния район на България.  Кампанията, предизвика широк интерес сред медиите като беше подкрепена официално и от Министерство на Туризма, Община Видин, Община Свищов и Община Русе.

pred3

Събитието можеше да се следи на живо във фейсбук, както и чрез специални GPS устройства, които участниците носиха със себе си.  Общо над 20 хиляди души пък посетиха сайта на веломаршрута Дунав Ултра по време на кампанията, за да се запознаят с целите на предизвикателството – www.dunavultra.com

В същото време, снимачен екип проследи подготовката и засне подробен видеоматериал с основните мотиви на участниците, както и най-интересните и драматични моменти по време на самото изпитание. На 13 ноември ще бъдат представени първите кадри от него.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)