roasted-pumpkin-and-garlic-93890-1

Предястие от тиква с чесън

10 октомври 2018

Необходими продукти:
тиква – 1 кг
брашно – 1/2 ч.ч., обикновено
олио – 1 ч.ч. (250 мл), за пържене
оцет – 1 ч.ч. (250 мл)
чесън - 4-5 скилидки
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
розмарин – 1 стрък, на ситно

Вижте още: Крем супа от праз, тиква и „златно мляко“

Начин на приготвяне:
След като е обелена и изчистена тиквата се реже на кубчета, които се овалват в брашно. Изпържват се в предварително загрята мазнина. Вадят се с решетъчна лъжица и се слагат върху кухненска хартия, з да се отцедят. Оцетът, чесънът, солта и пиперът се кипват. Тиквените парчета се осоляват, поръсват с пипера, розмарина и готовия вече сос. Оставят се в марината около 12 часа преди да бъдат сервирани.

снимка: taste.com.au

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)