44816783_2149091808443135_4941698588053864448_o

Презентация: „Колкина дупка – пещера без край!“

31 октомври 2018

Академия за пътешественици“ представя: ‘Колкина дупка – пещера без край“, автор Виолета Желязкова и Цветан Остромски

Заповядайте на 6 ноември от 19:00ч. в залата на Полския Институт, за да разберем повече за новата най-дълбока пещера у нас и до къде успяха да стигнат авторите на лекцията.

Пещера без край. Какво търсим (и намираме) в Колкина дупка?
Има ли подземен път от село Зимевица до Бовските извори? Какво е да вървиш, вървиш (е, и да пълзиш от време на време), а коридорът, покрит с бели като снежинки кристали, недокосвани от човешка ръка, все да не свършва и да не свършва? Как се променя съзнанието и как порастват мечтите ни, когато от слънчевите лъчи ни дели 500 метра скала? Как изглеждат първите организми, събрани на подобна дълбочина в страната ни?
На тези въпроси ще отговорят Виолета Желязкова, докторант в Националния природонаучен музей към БАН и изследовател на National Geographic, и Цветан Остромски, доцент в Института по информационни и комуникационни технологии към БАН и спелеофотограф със стаж от няколко десетилетия. Двамата често са „досадниците“ на експедицията, неуморно преследващи животни и хора в търсене на нечуваното научно откритие и на съвършения кадър. Успееш ли да запечаташ това, което никой никога не е виждал, мокрите ботуши си струват.

Организатори:
Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм“
Полски институт в София

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)