5e_e2ijeq

Президентската двойка във Bиена

02 януари 2018

Президентската двойка посети Новогодишния концерт на Виенската филхармония, а Десислава Радева бе с рокля на българска дизайнерка. Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева откриха 2018 г. с визита в австрийската столица, където се насладиха на грандиозния концерт. В програмата бе включен „Празничен марш“ на Йохан Щраус-син, чието изпълнение бе посветено специално на българското европредседателство, което стартира с началото на 2018 г.

Десислава Радева изпъкна с елегантна рокля от розово букле, която бе с приятна кройка с кръгло деколте и 3/4 ръкави, които леко се разкрояваха в края и бяха аранжирани с цветни кристали Swarowski в тон с деколтето и декоративното коланче на талията. В долната част роклята се разкрояваше като камбанка. Тоалетът бе дело на дизайнерката Невена Николова, на която Десислава се довери и за срещата на върха през май в Брюксел. Първата дама благодари на Невена в профила си във Фейсбук със семпло, но красноречиво послание.

Президентът и съпругата му се срещнаха с президента на Австрия Александър ван дер Белен и съпругата му, както и с президента на Естония Керсти Калюлайд и съпруга й. Радеви се срещнаха и с младия канцлер на Австрия Себастиян Курц.

Другите дами бяха избрали тоалети в по-тъмната гама, но Радева се отличаваше с особена елегантност по отношение на кройката на тоалета.

Румен Радев, холандският премиер Марк Рюте и Десислава Радева

Румен Радев, холандският премиер Марк Рюте и Десислава Радева

На 30 декември президентът обяви в профила си във Фейсбук, че двамата със съпругата му ще присъстват на известния концерт, който се излъчва традиционно и по нашата национална телевизия БНТ1. Тогава Радев публикува снимка, а Радева отново бе в елегантна рокля, този път в тъмнолилаво с бели флорални мотиви.

Бляскавото събитие от Виена беше предавано на живо от 90 страни по света. Следена всяка година от над 50 милиона телевизионни зрители, тази проява е най-медиатизирана среща с класическата музика в света. Музикантите изпълняват валсове, полки и маршове на Йохан Щраус-баща и на тримата му синове – Йохан, Йозеф и Едуард. Това е петият път от 1993 година насам, в който Рикардо Мути поема диригентската палка. Посивяващата прическа на световноизвестния 76-годишен маестро се поклащаше в ритъм с музиката. В празничния концерт, който се проведе в първите часове на Новата година, освен вечната музика на композиторите от семейство Щраус, прозвучаха и произведения на Франц фон Супе и Алфонс Цибулка. По традиция и този концерт завърши с три последователни биса: с бърза полка, с валса „На хубавия син Дунав“ и с „Радецки Марш“, при който публиката пляскаше в такт, а диригентът бе с лице към публиката и дирижираше аплодисментите.

снимки: БТА

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)