GTbyHakonBroder-Lund-1

Президентът на Исландия би забранил пицата с ананас

22 февруари 2017

Исландският президент Гудни Йоханесон използва неформален повод, за да обяви позицията си, че президентите не бива да разполагат с неограничена власт. Президентът на Исландия Гудни Йоханесон би забранил пицата с ананас, ако притежаваше тази власт, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Миналата седмица, отговаряйки на въпроси на ученици, държавният глава заяви, че е противник на практиката да се гарнират пици с екзотичния плод, предадоха местни издания.

Йоханесон отбеляза, че би прокарал закон, забраняващ въпросната комбинация. Във вторник президентът на Исландия използва Фейсбук, за да изясни позицията си: „Харесвам ананаси, но не и върху пица. Не притежавам властта да прокарам закон, който забранява на хората да слагат ананаси върху пиците си. Радвам се, че не разполагам с подобна власт. Президентите не трябва да имат неограничена власт. Не бих желал да заемам този пост, ако можех да приемам закони, забраняващи това, което не ми харесва. Колкото до пиците, препоръчвам морски дарове“, написа Гудни Йоханесон.

снимка: grapevine.is

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)