Президентът Петър Стоянов представи книгата си „Преговор на историята“

10 септември 2016

Президентът Петър Стоянов представи в Централния военен клуб книгата си „Преговор на историята“. Тя е сборник със статии, обръщения, речи и интервюта от периода 1997-2001 година – свидетелства за историята на българския преход.

14202714_842675725834678_2254904656549061461_n

На 3 ноември 1996 г. Петър Стоянов и Тодор Кавалджиев спечелиха изборите за президент и вицепрезидент на Република България. Във връзка с 20-ата годишнина от това събитие издателство „Хермес“ публикува този сборник, който включва статии, обръщения, речи (включително и много импровизирани) и интервюта на президента Петър Стоянов не само от български, но и от редица чужди медии като „Вашингтон Поуст“, „Вашингтон Таймс“, ОРТ – Русия, „Льо Соар“ и др.

Публикациите са подредени хронологично и са изключително интересно свидетелство за историята на българския преход

Публикациите са подредени хронологично и са изключително интересно свидетелство за историята на българския преход

В книгата ще намерите отговори на много от въпросите, които продължават да вълнуват обществото: как БСП бяха принудени да се откажат от властта на 4 февруари 1997 г., как бе взето решение за подаване на молбата за членството ни в НАТО. Защо не се отвориха досиетата и не се извърши лустрацията, отново за противоречията между Петър Стоянов и Иван Костов по въпроса за приватизацията, включително защо бяха загубени президентските избори срещу Георги Първанов през 2001 г. и т.н.

Настоящият президентът Росен Плевнелиев посочи, че историята трябва да се знае и трябва да се преговаря

Настоящият президент Росен Плевнелиев посочи, че историята трябва да се знае и трябва да се преговаря

Сборникът, включващ статии, обръщения, речи, интервюта в български и чужди медии, ще задоволи интереса не само на политици и анализатори, но и на широк кръг читатели, които се интересуват от най-новата ни история.

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)