Президентът Радев пилотира френски изтребител (видео)

06 декември 2017

В рамките на тридневната си визита във Франция, президентът Радев бе поканен от френския си колега Еманюел Макрон да изпробва френския изтребител „Рафал“, един от най- добрите и скъпи бойни самолети в света. Той охотно прие поканата и успешно е пилотирал бойната машина през по- голямата част от полета.

Невероятен самолет, който може да изпълни в един полет широк спектър от мисии. Самолет, който се отличава с много мощ, невероятна маневреност, добро оборудване“, оцени президентът ни, който бе шеф на ВВС преди да стане държавен глава.

Президентът е останал толкова впечатлен от бойната машина, че се информирал за цената и поддръжката на изтребителя. Това най- вероятно е била и целта на французите, които не може да се отрече, знаят как да предлагат своите технически достижения.

 

Рафал

Изтребителят ‘Рафал“

 

Радев призна, че се е почувствал носталгично към своята предишна професия на пилот. 

„Това е една невероятна професия“- каза той и допълни, че полета на френската машина е бил прекрасен подарък. 

Държавния глава на България е на тридневна работна визита във Франция където се срещна с представители на френския бизнес и представи възможностите за инвестиции у нас.

След срещата му с френския президент Еманюел Макрон в Елисейския дворец бе заявено, че България ще подкрепя Франция за изграждане на обща европейска политика в отбраната и в науката и образованието. По време на едночасовия разговор в Елисейския дворец беше обсъдено българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и целия комплекс на двустранните отношения.

 

Радев

Президентът Радев на пистата

 

По статията работи: Пламена Славова

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)