Награди Джон Атанасов - президент

Президентът Росен Плевнелиев връчи отличията „Джон Атанасов“

06 октомври 2015

Държавният глава Росен Плевнелиев връчи президентските отличия „Джон Атанасов“ за постижения в областта на информационните и комуникационните технологии.

Наградата „Джон Атанасов“ получи Цено Галчев. За първи път беше връчена грамотата „Джон Атанасов – първи стъпки в компютърните науки“ за ученици и студенти от 12 до 22-годишна възраст, като в нея отличен беше Христо Атанасов.

Награди Джон Атанасов - президент

Грамотите „Джон Атанасов – проект с висок обществен принос“, които отличават индивидуални и екипни проекти на създатели под 35-годишна възраст, бяха връчени на Георги Държанлиев и Станимир Ненов. Виктор Шаламанов и учителят му Петър Петров, както и Виктор Кирилов и Красимир Асенов пък получиха грамота „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели“ .

Тук е моментът да припомним, че наградата „Джон Атанасов“ на Президента на Република България се връчва от 2003 г. насам на изявени български изследователи в областта на компютърните науки в световен мащаб. 

Награди Джон Атанасов - президент

Сред лауреатите на високото отличие са настоящи ръководители на развойни звена на водещи изследователски институти и глобални частни компании в различни направления на компютърните науки, включително криптология, компютърна лингвистика, роботика.

Източник: Агенция „Фокус“
Снимки: Антон Хариев

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)