Президентът Румен Радев отчете първия си месец с „Бюлетин 1″ (видео)

06 март 2017

Президентът Румен Радев отчете първия месец от встъпването си в длъжност с видеоклип в Youtube, което е публикувано и в официалния профил на държавния глава в социалната мрежа Фейсбук, информира mediapool.bg.

18-минутното видео е озаглавено „Бюлетин 1″, което подсказва, че тази форма на видеотчети ще има продължение.

Има и описание към клипа, което гласи: „По-важни моменти от работата на президента на Република България Румен Радев през първия месец от встъпването му в длъжност. Музика: Панчо Владигеров“.

P5051279-e1470072857123

Видеото върви под звуците на „Рапсодия Вардар“ и започва с кадри, на които Радев е в кабинета си и подписва документи.

„Бюлетин 1″ започва с полагането на клетва от Румен Радев пред Народното събрание и церемонията по официалното му встъпване в длъжност на 22 януари. Следват назначаването на служебното правителство; първото посещение в Брюксел; срещата с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, както и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и посещението в щаб квартирата на НАТО.

В обзора са включени първото наложено от Румен Радев вето – върху закона за концесиите, официалното посещение в Германия; заседанието на Европейския съвет в Малта и отбелязването на 144 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

снимка: informo.bg

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)