pal-v-liberty-flying-car-2500px-srgb-001

Премиера на Автосалон Женева 2018 – летящ автомобил PAL-V Liberty

10 март 2018

По време на провелия се преди дни Автомобилен Салон в Женева, беше представен един доста интересен аеромобил.  Liberty е автомобил с който можете да летите свободно до всяко място на което можете да го приземите. Ако пък ви доскучае да си летите, можете да преминете в наземен режим и да шофирате по улиците наравно с всеки друг стандартен автомобил.

Творението на холандската компания PAL-V е двуместно и позволява товар до 20кг. Liberty се задвижва от самолетен двигател Rotax с мощност от 100к.с.  Той е хибриден и освен колелата, задвижва и витлото което подобно на хеликоптер излиза на покрива.

На земята максималната скорост е 160км/ч, а ускорението от 0-100км/ч става за 9сек.  Средният разход е 1л на 100км, а с един резервоар, като автомобил Liberty може да измине до 1315км.

 

Във въздуха по данни на PAL-V аеромобилът може да се издигне на максимална височина от 330 метра и да лети със 180км/ч. С един резервоар Liberty може да измине за 4 часа около 500км. Цената на PAL-V Liberty е около 600 000лв., а за да се движите с него, освен шофьорска книжка ще ви трябва и удостоверение за пилот.

digital.bg

 

Ако сте харесали сайта ни, станете наш приятел във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация.

Сподели статията в:

Още по темата

Остави своя коментар през Facebook

Публикувайте коментар

Харесвай тази страница :)